Instagram Belirli Kişilere Fotoğraf Gizleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram profilinizde yeterince beğeni almadığını düşündüğünüz veya daha sonradan gönderinizin saçma veya sıkıcı olduğunu düşündüğünüz gönderileri silebilirsiniz. Ancak silmeden de gizleme işlemini yapmanız Arşivleme özelliği ile mümkündür.

Instagramda yeterince ilgi görmeyen bir paylaşımı kısa süreli gizlemek veya profilinizi düzenlemek için bu özellik bir nimet sayılabilir. Sosyal medyaya ara vermek isteyen kullanıcılar için de yararlı bir özellik olduğunu söyleyebiliriz.

Arşivleme özelliği ile fotoğraflarınızı, Instagram profilinizden kalıcı olarak silmenize gerek kalmıyor. İstediğiniz zaman arşivinize ulaşıp fotoğraflarınızı veya videolarınızı tekrar profilinizde görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.

Instagram Belirli Kişilere Fotoğraf Gizleme İşlemi Nasıl Yapılır?

İnstagram Fotoğrafları Nasıl Arşivlenir?

İlk olarak istediğiniz videoyu veya fotoğrafı açın ve paylaşımınızın sağ üst köşesindeki üç nokta simgesine dokunun. Ardından ‘’Arşivle’’ seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.

Bu işlemden sonra fotoğraf veya videonuz profilinizden kaybolacak ve ‘’Arşiv’’ klasöründe görünecektir. Arşivlerinizi instagram profilinizin sağ üst köşesinde görünen üç çizgi simgesi üzerine basarak görüntüleyebilirsiniz. Bu simgeye tıklayın ve sonra açılan menüde ‘’Arşiv’’ seçeneğini seçin.

Orada gizlediğiniz tüm fotoğrafları ve videoları bulabilirsiniz. Bu klasörü sadece siz görebilirsiniz.

Fotoğrafın tekrar profilinizde gözükmesini istiyorsanız, üç noktaya dokunun ve ‘’Profilde Göster’’ seçeneğini seçin. Fotoğrafınızı artık herkes görebilir.

İnstagram Belirli Kişilere Fotoğraf Gizleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram’da belirli kişilere fotoğraf gizleme işlemini yapmak istiyorsanız maalesef yapacak bir şeyiniz yok. Yine CEO’su Mark Zuckerberg olan Facebookta bu işlemleri yapabiliyorsunuz ancak Instagram uygulamasında bu özelliği kullanmamız pek olası değil gibi görünüyor. Bu yüzden gönderimi arkadaşlarım görsün tanımadığım kişiler görmesin gibi şeylerden bahsetmek pek mümkün değil. Bu yüzden paylaşımınızı yaptığınız zaman sizi takip eden tüm kullanıcılar sizin paylaşımınızı göreceklerdir. Ve yakın bir tarihte de böyle bir özellik geleceğini pek sanmıyoruz, ama umut ediyoruz ki gelmesini biz de çok isteriz. Ancak şuan böyle bir durum söz konusu olmadığından dolayı İnstagramda belirli kişilere fotoğraf gizleme işleminin nasıl yapıldığını sizlerle paylaşamamaktayız.

Bu konuda en ufak bir güncelleme olduğunda sizlere bu işlemleri nasıl yapmanız gerektiğini adım adım anlatacağız.