1. Anasayfa
  2. Sözlükler

D harfiyle başlayan bitkiler sebzeler ve meyveler

D harfiyle başlayan bitkiler sebzeler ve meyveler
0

İçindekiler

D ile bitki, D ile sebze, D ile meyve isimleri;

Baş harfi D olan bitki, sebze ve meyvelerin listesi ve hakkında kısa bilgiler;

Sebzeler, meyveler ve bitkiler insan ve hayvanlar için doğadaki vazgeçilmez beslenme kaynaklarıdır. Mevsim ve iklim şartlarına göre değişik türleri ve çeşitleri bulunur. İnsanlar ve hayvanlar için vitamin ve enerji kaynağıdırlar.

D ile başlayan bitki, sebze ve meyveler hakkında kısa bilgiler;

D harfiyle başlayan bitkiler sebzeler ve meyveler

Dağ Muşmulası

Dağ MuşmulasıDağ muşmulası, gülgiller familyasından Cotoneaster cinsini oluşturan bitkilerin ortak adı. Çoğunluğu kışın yaprağını döken, bazıları herdem yeşil ender olarak da ağaççık halini alan bitkilerdir. Çiçeklerin çoğu bir arada veya teker teker bulunur.


Dağ Çileği

Dağ ÇileğiFragaria vesca, yabani çilek ya da dağ çileği, ormanlık veya çalılık alanlarda yetişen meyve. Reçel ve şurubu yapılabildiği gibi, taze toplanıp yenilebilir. Türkiye’de Karadeniz Bölgesi’nde çaylık ve fındıklıklarda da görülür.


Darı

DarıDarı Panicum miliaceum Familyası Buğdaygiller Türkiye’de yetiştiği yerler Güneydoğu, İç Anadolu, Karadeniz, Ege, Marmara ve Doğu Anadolu bölgelerinde Tohumları buğday gibi besin maddesi olarak kullanılabilen, bir veya çok yıllık bitki.


Defne

DefneDefne, defnegiller familyasının Laurus cinsini oluşturan herdem yeşil ağaç veya ağaççık görünümündeki bitki türlerinin ortak adı. Üç türü bilinmektedir.


Demirhindi

DemirhindiDemirhindi, baklagiller familyasından Afrika kökenli olmakla birlikte öteden beri bütün tropikal ülkelerde, özellikle de Hindistan ve Mısır’da yetiştirilen ağaç türü. Demirhindi, 20–25 m boyunda büyük bir ağaçtır.


Deniz Börülcesi

Deniz BörülcesiDeniz börülcesi, ıspanakgiller familyasından bir bitki türü. Bu isim altında birbirine çok benzer ve zor ayırt edilir alt türler bulunur. Deniz börülcesi, deniz kıyısına yakın yerlerde yetişen bir bitkidir.


Dere Otu

Dere OtuDere otu, maydanozgiller familyasından anavatanı Asya olan tek yıllık bir bitki türüdür. Anavatanı Avrupa’nın güneyi ve Asya’nın batısıdır. Türkiye’de de yabani olarak bulunduğu gibi, kültür bitkisi olarak bahçelerde de yetiştirilir.


Dolmalık Biber

Dolmalık BiberDolma biber ya da dolmalık biber, Capsicum annuum var. annuum varyetesinden dolma yapılan biber çeşitlerine verilen ad.


Domates

DomatesDomates, patlıcangiller ailesinden, anavatanı Güney ve Orta Amerika olan, meyvesi yenebilen otsu bitki türü.


Döngel Meyvesi

muşmulaMuşmula ya da döngel, beşbıyık, ezgil, gülgillerin bir altfamilyası olan Amygdaloideae’dan bir ağaç ve bu ağacın meyvelerdir. Çiçek tablasıyla sarılmış etli meyveleri, eriksi yapıdadır. Yabani olanları daha küçük olur.


Dragon Meyvesi

pitayaDragon Meyvesi veya Pitaya, bilimsel anlamda Hylocereus cinsi çeşitli kaktüs türlerinin olarak adlandırılan meyvesidir. En önemlisi ve yaygın olanı da Hylocereus cinsinden olanlardır.


Durian Meyvesi

Durian MeyvesiBitki bilimde Durio zibethinus olarak adlandırılan durian ağacı, Güneydoğu Asya; Malezya, Tayland ve Vietnam kökenli. 40 metreyi aşan boyuyla çok uzun bir ağaç olan durian, ormanda yetişiyor. 5 – 10 yaşları arasına meyve vermeye başlıyor.


Dut

dutDut, dutgiller familyasından Morus cinsini oluşturan ağaç türlerine verilen ad. Vatanı Çin’dir. 15 m’ye kadar boylanır. Gövde silindirik, dik ve kalın; kabuk çatlaklı ve gri-kahve renklidir.

İçerik Faydalı mıydı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir