Facebook Hesabımı Tamamen Nasıl Silebilirim?

Facebook, son zamanlar da çıkardığı problemler ve sorunlar sebebi ile insanlar arasında negatif dönüşler almaya başlamıştır. Bu makalemiz de ve yazımızda Facebook hesabını tamamen kapatmak isteyen kişiler için yapılması gereken adımları tek tek anlatmaya çalışacağız.

Bir zaman popüler sosyal medya platformu özelliği göstermekte olan Facebook, şuana kadar ve hala 2.6 milyar kadar kullanıcıya sahiptir. Bu rakam böyle olsa bile Facebook’un kullanıcılarına son yıllarda yaşattığı problemler ve sorunlar sebebi insanlar arasında tabiri caiz ise gözden düşmüştür. Facebook kişisel profillerini ve hesaplarını silmek isteyen kişi ve birey sayısı bundan ötürü giderek artma durumu göstermiştir. Eğer sizin de kişisel bir Facebook profiliniz ve hesabınız var ise bunu kalıcı olarak ve ücretsiz bir biçimde silebilirsiniz.

Facebook Hesabımı Tamamen Nasıl Silebilirim?

Facebook kişisel ya da işletme olsun, fark etmeksizin hesabınızı veya profilinizi kalıcı olarak kaldırma ve silme işlemleri aslında çok basit bir işlemdir. Lakin şu durumu da unutmamanız gerekiyor ki Facebook hesabınızı ve profilinizi kalıcı olarak sildikten sonra, bu işlem asla geri alınamamaktadır. Facebook profilinizi ve hesabınızı kalıcı olarak silme işlemlerini aşağıda yazdığımız adımları tek tek uygulayarak kolayca yapabilirsiniz.

Kişisel ya da İşletme Facebook Profilinizi ve Hesabınızı Kalıcı Olarak Silme İşlemleri

  1. Adım: https://www.facebook.com/help/delete_account?utm_source sayfasına giriş yaparak, Facebook hesabınızı kaldırıp, silebileceğiniz bölümü açın,
  2. Adım: Bu sayfaya Kişisel Facebook hesabınızın bilgileri ile yapın,
  3. Adım: Burada daha önce ki verilerinizi tekrar yükleyebilmek adına “ Bilgilerini İndir “ butonuna tıklayarak, size ait kayıtlı olan tüm paylaşımlarınızı ve diğer bilgileri indirebilirsiniz,
  4. Adım: En alt kısımda göreceğiniz “ Hesabı Sil “ butonuna tıklayın,
  5. Adım: Gelen ekranda ki “ Devam “ butonuna tıklayın,
  6. Adım: Her şey tamam ve artık Kişisel Facebook Hesabınız ya da İşletme Facebook Hesabınız silinmiştir.

Ek Bilgi: Sildiğin ya da silmek istediğiniz Facebook hesabınıza 30 gün içerisinde tekrar giriş yapmadınız sürece Facebook hesabınızı kalıcı bir biçimde silme talep işleminizi iptal etmediğiniz sürece, Facebook hesabınız kalıcı bir biçimde olmak suretiyle silinecektir.