1. Anasayfa
  2. Sözlükler

C-Ç İle Hayvan, C-Ç Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri

C-Ç İle Hayvan, C-Ç Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri
0

İçindekiler

Bu listede C-Ç harfi ile başlayan hayvan isimlerini ve bu hayvan türleri hakkında kısa bilgilere yer vereceğiz.

Baş harfi C-Ç olan hayvan türleri nelerdir?

  • Cennet Balığı
  • Ceylan
  • Cırcır Böceği
  • Çakal
  • Çalıkuşu
  • Çavuşkuşu
  • Çaylak Kuşu
  • Çekirge
  • Çita
  • Çiyan
  • Çömlekçi Kuşu
  • Çulluk
  • Civciv

C-Ç ile başlayan bu hayvanlar hakkında kısa bilgiler;


Cennet Balığı

Cennet Balığı

Cennet balığı, Osphronemidae familyasından küçük bir balık türü. Yabani bölgede yırtıcıdırlar. Böcekler, omurgasız hayvanlar ve yavru balıkları yerler.


Ceylan

Ceylan

Ceylan ya da gazal, boynuzlugiller familyasından Gazella cinsini oluşturan çift toynaklılara verilen ad. Uzunluğu 100-130, yüksekliği 60, kuyruğu 20 cm’dir. Boynuzları yay biçiminde, gözleri iridir. Rengi toprak rengine benzer.


Cırcır Böceği

Cırcır Böceği

Daha çok geceleri aktif olarak yaşayabilen cırcır böcekleri güzel sesleri ile özellikle yaz akşamlarının vazgeçilmez sesleri arsındadır. Erkek cırcır böcekleri ses çıkarmak için ön kanatlarını birbirine sürterler. Kulakları bacaklarında bulunan cırcır böcekleri sürü halinde yaşamayı tercih ederler ve en çok tarla ve arazilerde görülür. Sıçrayabilme özellikleri olsa da, bir çekirge kadar keskin sıçrayış yapamazlar. Cırcırböcekleri hem etçil hem de otçul beslenebilme özelliğine sahiptir. Yaklaşık 1000 kadar çeşidi ile tropikal bölgelerin hayvanı olan cırcır böcekleri, görünüş itibariyle de farklı özelliklere sahip türlerine rastlamak mümkündür.


Çakal

Çakal

Çakal, köpekgiller familyasına dahil olan Canis cinsi içindeki türlerden dört tanesine, Afrika ve Asya’da bulunan ve küçük-orta boyutlu olan Canis adustus, Canis aureus, Canis mesomelas ve Canis simensis türlerine verilen ortak addır.


Çalıkuşu

Çalıkuşu

Çalı kuşu veya çalıkuşu, çalı kuşugiller familyasını oluşturan kuşların ortak adı. Familyanın bütün üyeleri, 9-15.5 santimetredir. Bu kuşların, superciliumunda bir göz-halkası veya çizgisi vardır. Erkekler, rengarenk bir taç yamasına sahiptir.


Çavuşkuşu

Çavuşkuşu

İbibik, çavuş kuşu adı ile de bilinen, Gökkuzgunumsular takımının, ibibikgiller familyasında yer alan tek kuş türü. Uzunluğu 28 cm kadar, gagası uzun yay biçiminde, tüyleri turuncu-kahverengi olup başı sorguçlu, kısa kanatlı bir kuştur.


Çaylak Kuşu

Çaylak Kuşu

Çaylak, gündüz yırtıcı kuşları (Falconiformes) takımından atmacagiller (Accipitridae) familyasının Milvinae, Elaninae alt familyaları ile Perninae alt familyasından bazı türleri kapsayan yırtıcı kuşlara verilen ortak ismidir. Bunlar uzun kanatlı, uzun çatalkuyruklu, çengel gagalı olup küçük kuşları ve fare gibi hayvanları avlarlar.


Çekirge

Çekirge

Çekirge, düz kanatlılar takımından Caelifera alt takımının sıçrayıcı üyelerine verilen genel ad. Anadolu’da çekirgeler türlerine göre, 4–5 cm arasında değişen büyüklüklerde yaşamaktadır.


Çita

Çita

Çita, kedigiller familyasının ilginç bir üyesi olup, hızlı koşması ile bilinir. Günümüzde türün çoğunluğu Güney ve Doğu Afrika’da yaşar.


Çiyan

Çiyan

Çıyanlar, çok hızlı hareket eden, uzun vücuda sahip, eklembacaklılar şubesine ait bir Çok bacaklılar sınıfı. İri türleri zehirlidir, birçoğu dişleri küçük olduğundan deriyi delemez, Antarktika dışında her yerde yaşarlar.


Çömlekçi Kuşu

comlekci kusu

Güney Amerika’nın kuzeyinde en çok rastlanan çömlekçi kuşu türü, yumuşak tüyleri ve uzun ve yumuşak bir kuyruğu olan öteğen iriliğinde kızılımsı kahverengi bir kuştur (Synallaxis). Bu çömlekçi kuşları genellikle ormanların alt katlarında çift olarak bulunurlar. Alçak dalların veya çalıların üzerine çalı çırpı, tüy ve ottan bina ettikleri hacimli yuvanın içine 3 – 4 açık mavi renkli yumurta yumurtlarlar. Yuva hafif malzemeden yapılmış olmasına rağmen, gene fırın biçimindedir.


Çulluk

Çulluk

Çullukgiller (Scolopacidae), Yağmur kuşları takımına ait bir familyadır. Kuzey yarımkürede yayılış gösterirler. Kıyılar, sazlıklar, bataklık ve ormanlar yerleşim bölgeleridir. Solucanlar, yumuşakçalar, eklembacaklılarla, bazen de bitkisel beslenirler. Gagaları değişik yapılardadır. Kısa mesafeli uçabilirler.


Civciv

Civciv

Tavuk yavrusu. Tavuklar hayatlarının farklı evrelerinde farklı isimler alırlar. Yeni doğmuş yavrularına civciv, genç ve gelişme çağında olanlara piliç, yumurtlama olgunluğuna henüz ulaşmamış, ergenlik öncesi dönemdeki dişiye yarka, cinsi olgunluğa ulaşmış ergin dişilere tavuk, ergin erkeklere horoz denir.

İçerik Faydalı mıydı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir