İçindekiler
Atatürk’ün bilimsel alanda yazdığı kitabın ismi: -Geometri’dir. (1937)
Mustafa Kemal Atatürk; kitap okumayı çok severdi. Yerli ve yabancı birçok yazarın kitaplarını okumasının yanı sıra kendisinin kaleme almış olduğu kitaplar bulunmaktadır. Atatürk’ün yazmış olduğu kitaplar arasında akla ilk gelenlerden biri Nutuk’tur.
Nutuk’ta Atatürk Kurtuluş Mücadelesi’ni anlatmaktadır. 1919 yılı ile 1927 yılları arasındaki dönemin; askeri, siyasi ve politik olarak incelemesidir. Türklerin vermiş olduğu İstiklal Savaşı’nı Atatürk’ün kendisinin aktardığı; Türk Tarihi adına çok önemli bir eserdir.
Atatürk’ün Yazmış Olduğu Kitaplar
Mustafa Kemal Atatürk; tarih, politika, askeriye, matematik ve geometri alanında kitaplar yazmıştır. Ayrıca vatandaşın adabı muaşeret kurallarını öğrenebilmesi adına Vatandaş İçin Medeni Bilgiler kitabını da kızı Afet İnan ile birlikte kaleme almıştır.
Atatürk’ün Almanca’dan çeviri olarak yazdığı askeri alandaki kitapları; Takımın Muhabere Talimi ve Bölüğün Muharebe Talimi’dir. Katıldığı askeri eğitimleri ve tatbikatları kaleme aldığı eseri ise; Cumalı Ordugâhı – Süvari: Bölük, Alay, Liva Talim ve Manevraları’dır.
Atatürk’ün Vatandaş İçin Yazdığı Kitaplar
Atatürk’ün yazmış olduğu kitaplar arasında o dönemde isimsiz olarak yayımlanan Geometri kitabı da bulunmaktadır. Matematik ve geometriye dair terimlerin ve ifadelerin vatandaşın anlayabileceği şekilde olmasını hedeflemiştir. Ayrıca kızı Afet İnan’ın adı ile yayımlanan Vatandaş İçin Medeni Bilgiler kitabı da; Atatürk’ün yazdığı bir diğer eseridir. Vatandaşlık hak ve ödevlerinin yanı sıra medeni bir toplumun nasıl olması gerektiğini anlatan Atatürk’ün bu eseri sonraki yıllarda okullarda Yurttaşlık Bilgisi dersinde okutulmuştur.