İçindekiler
Ağ yapısı, bir ağdaki verilerin nasıl düzenlendiğini ve görüntülendiğini açıklayan bir terimdir. Ayrı hizmet çeşitleri sağlayan çok adet ağ tipi vardır. Normal bir günde, biri kişi telefon araması yapar, televizyon izleyer, radyo dinler, İnternet kullanarak bir şeyler aratır. Bu aktivitelerin tamamı sağlam ve güvenilir ağlara ile yapılmaktadır. Ağlar, dünya üzerinde nerede olursa olsun şahıs ve donanımları bağlama yeteneği sağlar. İnsanlar ise bu ağların nasıl çalışmakta olduğunu ve ağların yok olması halinde her şeyin nasıl olacağını düşünmeyerek ağları kullanır.
Farklı hizmet türleri oluşmasını sağlayan birçok ağ tipi vardır. Bu yüzyılda bilgi ağlarının yeteneklerini kullanan yeni ürünler piyasaya girmektedir. Şuanda insanlar İnternet ile telefon araması yapabiliyor, bilgisayar kullanarak canlı video izleyebiliyor veya televizyon ile beraber İnternet’te arama yapabiliyor. İşte bunların hepsi tümleşik ağlar sayesindedir.
Ağ yapısını analiz etme
Genel Bakış
- Veri güvenliğini en iyi şekilde kullanabilmek için, ağ yapınızı analiz etmeniz, gizli bilgilerin yerini belirlemeniz, hangi belgelerin korunmasının gerektiğini ve nerede bulunduklarını ve ağ dizini yapısında değişiklik yapıp yapmamanız gerektiğine dikkat edin. Güvenlik amacıyla farklı belgeler.
- Çoğu kuruluşta, kuruluşunuzun mantığına göre kullanıcı hakları belirlenmiş ve ağ dizin yapısına dahil edilmiştir. Ağ yapılandırmasının olduğu gibi olduğu veya günümüzün yüksek güvenlik gereksinimleri nedeniyle iç ağ tanımlarının bir dereceye kadar değiştiği sonucuna varabilirsiniz.
- Dizin yapısında dâhili olarak uygulamak için ihtiyacınız olan tüm değişiklikler, bu artırılmış güvenlik önlemleri göz önünde bulundurularak uygulanmalıdır.
Yapısal Kurallar
Sistemi, belirli bir kullanıcının ağ üzerinden belirli bir belgeye erişememesi , ancak belgeyi e-posta ile alabilmesi için yapılandırılması mümkündür. Örneğin, bir yönetici çalışanların kişisel klasöründeki belgelere erişmesini istemez, ancak belgeleri e-postayla onlara gönderebilmek ister. Bu nedenle, bu analizi ağ yöneticisi ile birlikte gerçekleştirmeniz önemlidir, böylece istediğiniz değişiklikler websense yapısının içinde olduğu kadar pürüzsüz, mantıklı bir şekilde dahili olarak uygulanacaktır. Genellikle, ağ dizinleriniz, şirketteki farklı iş birimlerine göre işlevsel olarak düzenlenir. Bu yapıda, fonksiyonel gruplar genellikle iş birimlerindeki belgelere bakma hakkına sahiptir.